Nieuwsberichten

Veenvesters Energiebrigade helpt huurders energie besparen

In iets meer dan twee maanden — nog voor de winter — meer dan 1.200 woningen flink energiezuiniger maken. Die uitdaging legde Veenvesters kort geleden voor aan drie aannemingsbedrijven. Sinds begin oktober vormen zij samen de Veenvesters Energiebrigade. Halverwege de operatie zijn de aannemers, Veenvesters en vooral ook de huurders bijzonder enthousiast.

Lees meer

Hoogste punt nieuwbouw 32 appartementen Veenendaal-oost bereikt

Na een bouwtijd van krap een half jaar bereikten Veenvesters en Trebbe het hoogste punt in de bouw van een nieuw appartementencomplex in Veenendaal-oost. Om deze bijzondere mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, werd het laatste topgevelelement onder toeziend oog van alle bouwplaatsmedewerkers op de plek gehesen.

Lees meer

Bladcampagne van start

De komende weken brengen de hoveniers van Rosa Novum herfstblad in de perken van Veenvesters. Door bladeren in de perken te leggen, drogen de planten niet uit. Blad in het plantsoen is goed voor het bodemleven. Wormen en insecten trekken het blad namelijk de grond in. Dat is natuurlijke bemesting. En de deken van bladeren zorgt ervoor dat planten niet bevriezen.

Lees meer

De website jouwwoonbaan.nl is live!

De nieuwe website jouwwoonbaan.nl is nu live! De website is een gezamenlijk initiatief van zes woningcorporaties in de regio FoodValley. Werkzoekenden die graag willen werken in deze maatschappelijke sector kunnen vanaf vandaag alle openstaande vacatures van de corporaties op één plek terugvinden en direct solliciteren.

Lees meer

Budgetloket geeft cursus ‘Omgaan Met Geld'

Het Budgetloket van de gemeente Veenendaal organiseert vanaf dinsdag 15 november weer de budgetcursus ‘Omgaan Met Geld'. De cursus richt zich op mensen die moeite hebben met omgaan met geld en daardoor een risico lopen op financiële problemen of deze al hebben. De cursus neemt 5 avonden in beslag. Alle volwassen inwoners van Veenendaal, Rhenen en Renswoude zijn welkom en de deelname is gratis.

Lees meer

Vernieuwing zuidelijke deel Franse Gat van start

Maandag 24 oktober startte het eerste sloop- en nieuwbouwproject in deelplan Zuid van het Franse Gat. In de Mr. Heemskerkstraat worden de eerste 20 eengezinswoningen afgebroken en begin 2023 weer teruggebouwd. Veenvesters en de gemeente zetten samen met wijkbewoners stappen naar een gezonde, duurzame en veilige wijk waar het prettig wonen, werken en leven is. Een moment om bij stil te staan.

Lees meer

Meer mensen hebben nu recht op energietoeslag

Mensen met een laag inkomen krijgen energietoeslag. Naast de landelijke regeling heeft gemeente Veenendaal op 12 oktober 2022 de regeling uitgebreid. De inkomensgrens voor inwoners van Veenendaal is verhoogd van 120% naar 150% van het wettelijk minimum inkomen. Lees hier meer over de energietoeslag en hoe u die kunt aanvragen.

Lees meer

Overeenkomst bouw eengezinswoningen Franse Gat getekend

Afgelopen week tekenden Veenvesters en Roosdom Tijhuis de overeenkomsten voor de bouw van 20 eengezinswoningen aan de Mr. Heemskerkstraat in Veenendaal. Het is het eerste nieuwproject van de vernieuwing van Veenvesters in het Franse Gat. Momenteel bouwt Roosdom Tijhuis in Veenderij in Veenendaal-oost 29 woningen voor Veenvesters.

Lees meer

Eerste Veenvesters-Digidag “bijzonder waardevol”

Een ochtend lang luisteren naar huurders én hen wegwijs maken in de online dienstverlening. Dat was het doel van de ‘Digidag’ die de Veenendaalse woningcorporatie Veenvesters vrijdag 30 september organiseerde. “Bijzonder waardevol”, zegt directeur-bestuurder Trees van Haarst, terugblikkend op de dag.

Elektrische boiler met nachtstroom? Dit gaat er veranderen.

Heeft u een elektrische boiler die 's nachts automatisch oplaadt? Dan wordt uw boiler waarschijnlijk automatisch aangezet door het toonfrequent-signaal (TF- signaal). Vanaf september verdwijnt dit signaal. Uw boiler krijgt dan geen seintje meer om automatisch op te warmen.