Ik zoek

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over het zoeken van huurwoningen.

Veel gevraagd over Ik zoek

Ben ik verplicht om op woningen te reageren om mijn inschrijfduur te behouden?

Algemeen

Nee, dat is niet verplicht.

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Voor onze regio kunt u zich inschrijven bij

huiswaarts

. Dit doet u eenvoudig via de www.huiswaarts.nu. Zodra u zich inschrijft, kunt u direct reageren op het woningaanbod (sociale huur).

Vrije sector
Bent u op zoek naar een vrije sectorwoning in de regio? Voor een vrije sectorwoning hoeft u niet ingeschreven te staan. Via www.huiswaarts.nu en www.veenvesters.nl, kunt u reageren op vrije sectorwoningen. Om te kunnen reageren op vrije sectorwoningen moet het belastbaar jaarinkomen hoger zijn dan € 44.035,- voor eenpersoonshuishouden en voor twee of meerpersoonshuishouden moet het gezamenlijk belastbaar jaarinkomen € 48.625,- zijn.

Ik wil graag een andere (kleinere) woning. Krijg ik voorrang?

Algemeen

Nee, alleen als u daar urgentie voor heeft gekregen van de Gemeente. U kunt hier voorrang/urgentie aanvragen. 

Heeft Veenvesters ook woningen in de verkoop?

Algemeen

Ja, regelmatig verkopen wij woningen. Meer informatie vindt u hier

Mijn gezin komt naar Nederland en ik woon in een seniorenwoning. Kunnen jullie mij helpen aan een andere woning?

Algemeen

Helaas is het niet mogelijk u aan een andere woning te helpen.

Daarom is het belangrijk u in te schrijven bij

huiswaarts

Dan kunt u reageren op een woning die wel geschikt is voor een gezin. Zijn er bijzondere omstandigheden, dan kunt u een urgentie aanvragen bij de gemeente.

Onlangs is groot onderhoud uitgevoerd. Er is nu een reparatie nodig. Wat moet ik doen?

Algemeen

U kunt dit melden via het contactformulier. Wij of de leverancier gaan dan een afspraak met u maken voor de reparatie.

Ik heb interesse in aanleunwoningen. Hoe werkt dat?

Algemeen

Wij verhuren geen aanleunwoningen meer. Voorheen waren dit soort woningen (deels) verbonden met of aan een zorginstelling. Zorg was altijd in de buurt.

Wij verhuren wel woningen in seniorencomplexen. Heeft u zorg nodig of wilt u gebruik maken van bijvoorbeeld warme maaltijden, dan kunt u dat zelf regelen. Kijk voor het aanbod van seniorenwoningen op www.huiswaarts.nu. Als u ingeschreven bent bij Huiswaarts kunt u reageren op deze woningen.

Er worden bij mij zonnepanelen geplaatst, de leverancier komt een probleem tegen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neemt telefonisch contact op met Veenvesters 0318 55 79 11. Wij kunnen dan kijken of er een oplossing is. Ook kan de leverancier contact opnemen met Veenvesters. Vaak hebbben zij een contactpersoon, die ervoor kan zorgen dat ze snel weer verder kunnen.

Ik vind het regelen van de verhuizing moeilijk. Kan Veenvesters mij hierbij helpen?

Algemeen

Er komt veel kijken bij het regelen van een verhuizing. Helaas kunnen wij u hierbij niet helpen. Natuurlijk mag u ons vragen stellen over de woning die u van ons gaat huren. Alle andere zaken moet u zelf regelen. 

Ik wil graag verhuizen van een eengezinswoning naar een gelijkvloerse woning. Kan een medewerker mij hiermee helpen en zijn er hiervoor ook speciale regelingen?

Algemeen

Helaas zijn er geen speciale regelingen voor verhuizen naar een andere woning. Ook niet als u een grote woning achterlaat. Heeft u hulp nodig bij de inschrijving op Huiswaarts, dan kan u terecht bij het informatiepunt digitale overheid in de bibliotheek. Instanties als Veens Welzijn kunnen u misschien helpen met zaken rondom de verhuizing. Het makkelijkste en fijnste is natuurlijk als u hulp krijgt van familie of vrienden.