Uniek woonconcept: Jongeren en ouderen helpen elkaar

Uniek woonconcept: Jongeren en ouderen helpen elkaaršŸ šŸ¤

ā€˜Samen jong, samen (g)oudā€™. Onder die naam is Veenvesters samen met Zorggroep Charim een innovatief woonruimteproject gestart aan het Pampagras in Veenendaal. Veenvesters biedt jongeren uit Veenendaal de kans om een woonruimte te huren met korting. In ruil daarvoor doen zij wekelijks een paar uur vrijwilligerswerk bij oudere huurders van Charim

Ruim twintig geĆÆnteresseerde jongeren kwamen naar de informatieavond. Tijdens de avond gaven Petra Meijer, vastgoedmanager van Charim en Marjolein van der Want, projectleider bij Veenvesters, een presentatie over deze unieke woonvorm die we ā€˜intergenerationeel wonenā€™ noemen.

Verder waren er medewerkers van beide organisaties aanwezig om de jongeren te informeren en begeleiden. Op elke verdieping kreeg een ander thema de aandacht:

- rondleiding door het gebouw
- ontmoeten van bewoners
- vrijwilligerswerk en/of werken bij Charim
- informatie over huren en wonen.

Op de avond waren ook een aantal bewoners van ā€™t Boveneind aanwezig. Zij vonden het leuk en waardevol om kennis te maken met de toekomstige buren. Een mooie eerste ontmoeting tussen jong en oud!

Ben jij of ken jij iemand die enthousiast wordt van dit bijzondere initiatief? Er is nog woonruimte beschikbaar! Vind hier meer informatie