De woning accepteren

Gefeliciteerd!

Via Huiswaarts.nu is u een huurwoning aangeboden. We vragen u via het online acceptatieformulier uw gegevens in te vullen en de benodigde documenten aan te leveren. 

Als uw gegevens en documenten gecontroleerd en goedgekeurd zijn, neemt een medewerker van Veenvesters contact met u op voor het opleveren van de woning en het tekenen van de huurovereenkomst. Als de gegevens niet compleet zijn, dan kunnen we de woning niet aan u toewijzen.

De persoonsgegevens die u invult op het online acceptatieformulier worden overgenomen op de huurovereenkomst. Bij de ondertekening van de huurovereenkomst controleert de woonconsulent uw geldige identiteitsbewijs. Hierbij wordt vergeleken of de persoonsgegevens op de huurovereenkomst overeenkomen met de gegevens op uw identiteitsbewijs. Let dus goed op dat u de juiste gegevens invult! 


Gerelateerde vragen

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik kan de gevraagde gegevens niet op tijd opsturen. Wat nu?

Algemeen

Wanneer u de gegevens niet op tijd inlevert, gaat de woning naar de volgende kandidaat. In uitzonderlijke gevallen denken wij graag met u mee. Neem dan zo snel mogelijk contant op per telefoon 0318 55 79 11 of stuur een e-mail naar verhuur@veenvesters.nl.

Meer over dit onderwerp

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Welke gegevens moet ik opsturen?

Algemeen

U ontvangt een mail waarin staat welke documenten u moet opsturen. In de meeste gevallen gaat het om:

  • Een inkomensverklaring van de Belastingdienst waar het inkomen van het afgelopen jaar op staat;
  • Uittrekstel BRP. Dit is een document uit de Gemeentelijke Basis Administratie waarop staat op welke adressen u heeft gewoond. Het uittreksel BRP vraagt u aan bij de gemeente waar u nu ingeschreven staat;
  • Een verhuurdersverklaring;
  • Het acceptatieformulier.

U heeft 5 werkdagen de tijd om de woning te bezichtigen en de benodigde stukken aan te leveren.

Meer over dit onderwerp

Ik ben ZZP'er. Welke inkomensgegevens moet ik aanleveren?

Algemeen

Bent u zzp'er of ondernemer? Dan ontvangen wij graag een prognose van een gecertificeerd administratiekantoor (met beconnummer) over het huidige kalenderjaar. U mag alleen uw inkomen uit bedrijf aantonen als u minimaal 6 maanden ingeschreven staat bij de KvK. Verder hebben wij ook nog een inkomensverklaring van de Belastingdienst van u nodig.

Meer over dit onderwerp

Ik had het afgelopen jaar geen inkomen. Moet ik toch een inkomensverklaring opsturen?

Algemeen

Ja, u levert altijd een inkomensverklaring van de Belastingdienst aan. Dit is een verplichting. Uw huidige inkomen kunnen wij berekenen op basis van loonstroken of een uitkeringsspecificatie.

Meer over dit onderwerp

Wat is een uitreksel Basis Registratie Personen (BRP)?

Algemeen

Dit is een uittreksel uit de gemeentelijke Basisregistratie (voorheen GBA) waaruit uw woonverleden blijkt. Het uittreksel BRP vraagt u aan bij de gemeente waar u nu ingeschreven staat. De kosten voor een BRP zijn per gemeente verschillend. U kunt dit terug vinden op de website van de betreffende gemeente.

Meer over dit onderwerp

Ik heb een woning aangeboden gekregen en wil deze huren. Hoe laat ik dat weten?

Algemeen

U kunt uw reactie doorgeven via www.huiswaarts.nu.

Log eerst in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U ziet direct de woning die u aangeboden heeft gekregen. Vink aan of u interesse heeft in de woning of niet.

Meer over dit onderwerp

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik ben te laat met accepteren. Wat nu?

Algemeen

Zodra uw reactietermijn voorbij is, gaan wij door naar de volgende kandidaat op de lijst. Dit betekent dat u deze woning niet meer kunt accepteren.

Meer over dit onderwerp

Hoe kom ik aan een inkomensverklaring?

Algemeen

De inkomensverklaring kunt u zelf online met uw DigiD aanvragen bij de Belastingdienst of telefonisch bij de via telefoonnummer 0800 0543.

Meer over dit onderwerp

Wat is een verhuurdersverklaring?

Algemeen

Een verhuurdersverklaring is een document waarin uw vorige huurder aangeeft of u de huur op tijd betaalde en of u overlast veroorzaakte. U kunt deze verklaring bij uw huidige verhuurder opvragen.

Huurt u op dit moment al een woning van ons? Dan heeft u geen verhuurdersverklaring nodig.

Meer over dit onderwerp