Veenvesters viert sleuteloverdracht 71 nieuwe appartementen

Er is een gloednieuw appartementencomplex, met 71 moderne huurappartementen, gerealiseerd dicht bij het centrum van Veenendaal. Op donderdag 20 juni vierden Veenvesters, gemeente Veenendaal en ontwikkelaar KUDO feestelijk de overdracht. Vera Roelofs, één van de eerste bewoners nam een symbolische sleutel in ontvangst.

KUDO heeft een toekomstbestendig wooncomplex gerealiseerd voor Veenvesters. Het gebouw herbergt 71 appartementen, bestemd voor verschillende doelgroepen. De 12 grotere appartementen zijn middeldure (vrije sector) huurwoningen, de overige 59 appartementen zijn sociale huurwoningen. De appartementen zijn voor een groot deel verhuurd. De overige appartementen volgen snel.

Symbolische sleuteloverdracht
In de eerste twee weken van juli ontvangen alle nieuwe bewoners de sleutels van hun nieuwe woning. Als voorproefje op de officiële intrek, overhandigden wethouder Engbert Stroobosscher, directeur-bestuurder van Veenvesters Trees van Haarst en directeur Frank van Woerden van KUDO symbolisch de sleutels aan de nieuwe bewoonster.

Wethouder Stroobosscher: “Er wordt in Veenendaal flink gebouwd. En dat is nodig, want er zijn meer mensen op zoek naar een woning, dan we tot nu toe kunnen huisvesten. Ik ben dan ook blij dat we met de oplevering van deze appartementen weer een aantal mensen een mooie plek kunnen bieden.” Ook Vera Roelofs deelde haar enthousiasme: “Toen ik mijn oude huurwoning moest verlaten, hoorde ik over deze prachtige appartementen. De keuze was snel gemaakt. Het gebouw ziet er heel mooi uit en is uitstekend geïsoleerd. Ik kan niet wachten om hier te gaan wonen.”

Bijdragen aan oplossen woningnood
De oplevering van deze appartementen is voor Veenvesters een belangrijke stap in de ambitie om bij te dragen aan het oplossen van de woningnood. Tot 2040 wil Veenvesters — samen met de andere woningcorporaties in de regio Foodvalley — 12.000 nieuwe woningen realiseren. “Zelfstandig kunnen wonen in een fijne woonomgeving is essentieel voor een gelukkig leven. Wij zijn er trots op dat we met deze nieuwe appartementen tegemoet komen aan de grote behoefte aan nieuwe woningen en daarmee aan het welzijn van de bewoners,” aldus Trees van Haarst.