Vergroen jouw buurt met de Groene Buurtbon

Groen is gezellig, gezond en rustgevend. Daarom helpt de Groene Buurtbon mensen in de provincie Utrecht bij het groener maken van hun buurt of wijk. Inwoners van Veenendaal kunnen vanaf nu een Groene Buurtbon van €500 of €1000 aanvragen. Met dit geld kunnen jij en je buren samen een project doen waarmee je jouw buurt groener maakt.

Deze bon geeft de mogelijkheid om mooie buurt projecten op te zetten. Bijvoorbeeld het opfleuren van grijze parkeerplaatsen, parken of speeltuinen met bloemenweides. Of het aanleggen van geveltuintjes en buurttuinen.

Er zijn een aantal voorwaarden waar je project aan moet voldoen om een Groene Buurtbon te kunnen ontvangen. Zo moet je het project met minstens 5 personen uitvoeren. Het project moet uitgevoerd worden in de openbare ruimte en mag niet één persoon ten goede komen. Daarnaast is het belangrijk dat minstens de helft van de planten die je in het project gebruikt van nature in Nederland voorkomen.

Heb je een mooi idee voor het vergroenen van jouw buurt? Ga voor meer informatie, project inspiratie en aanvragen naar: Groene Buurtbon – Groen aan de Buurt.